Barbs Beeldentuin©

BARB's BEELDENTUIN - BARB's SCULPTUREGARDEN

De bronzen en stenen beelden in Barb's Beeldentuin bestaat uit figuratieve, abstracte, organische en soms surrealistische bronzen en stenen beelden, schilderijen en tekeningen. Eind 2020 ben ik begonnen keramische beelden te maken en te glazuren.
Ik heb verschillend werk gemaakt in de loop van de tijd o.a. dieren, naakten, portretten, organisch werk, abstracten, sprookjes thema's, in het verleden in opdracht ook religieus werk.
Stenen en bronzen beelden staan in de tuin tijdens open middagen. Meer info hierover onderaan de pagina. Verder alleen bezoek op afspraak.

Gesloten in de zomervakantie - periode V.O.- scholen Midden-Nederland, behalve de laatste week.

Achterin de tuin is de plek voor workshops speksteen en mijn beeldhouwplek onder de overkapping. Er is een vijver met planten en kikkers en andere waterbeestjes. Er is een klein heuveltje met stenen en rotsplanten, maar er staan ook beschermde planten zoals de witte, gele en paarse dovenetel. In de beplanting is veel rekening gehouden met vogels, egels, bijen en vlinders en andere beestjes om voedsel in de tuin te kunnen vinden. Er hangen insecten hotels en vogelhuisjes.

 

TUINFOTO's  - GARDEN PICTURES
Op deze pagina zijn foto's te zien van de door mij gecreëerde ecologische tuin.

 

VOORJAAR / SPRING

De tuin verandert doorlopend. Er zijn veel verschillende bloemen en planten voor vogels, vlinders, bijen en andere insecten en diertjes. Omdat de tuin geschikt moet zijn voor allerlei kleine diertjes laat ik het ten dele een beetje 'verwilderen' en probeer het ecologisch te beheren. Er zijn al verschillende zeldzame diertjes geweest, waaronder de gestreepte Goudspanner en een zeldzame mooie rups van de Helmkruidvlinder, die op de rode lijst van de beschermde soorten voorkomt. Veel 'normale' diertjes komen er ook. Koolmezen, heggenmus en merels waren o.a. aan het broeden in de nestkastjes en in de heggen.

De bonte Brandnetelmot liet zich zien, een grote goudkleurige Akkerrombout (libel), een wezel en woelmuis, konijntjes, eekhoorn, roodborstje en egels. Allerlei verschillende vlinders vinden voedsel in de tuin zoals de Citroenvlinder, Koolwitje groot en klein, Boomblauwtje, Oranjetipje, Kleine Vuurvlinder, Dagpauwoog, Kleine Vos, Gehakkelde Aurelia, Zandoogjes, Atalanta, Muntvlindertje en diverse nachtvlinders en motten. Allerlei bijen en hommels vinden er voedsel in de bloemen van het vroege voorjaar tot ver in de herfst. In de winter zat onverwachts een smelleken (een kleine jachtvogel) op de heg. Egels, konijntjes en een keer een eekhoorn vonden hun weg naar de tuin.

ZOMER / SUMMER

Er zijn veel verschillende planten en kruiden waaronder beschermde soorten zoals: bosaardbei, driekleurig bosviooltje, daslook, witte-+ gele- + paarse dovenetels, sleutelbloemen, astilbe, het lelietjes van dalen veldje onder de beukenboom, klimop, hondsroos, smeerwortel, heide soorten, vingerhoedskruid, vrouwenmantel, lathyrus, purperklokje, veldbloemen, ereprijs en vergeetmenietjes, dotterbloemen,hortensia's, asters, chrysanten, koeienoog, guldenroede, anemonen, rozen, akelei, hondsdraf, wild viooltje, zeepkruid, adderwortel, engelwortel, rabarber, varens, dropplant, muurbloem, klimmende winde, hortensia's, hosta's en nog veel meer. Eetbare kruiden zoals bieslook, peterselie, oregano, rozemarijn, lavendel, salie, Oost-Indische kers, kerriekruid, tijm.
Fruitboompjes + -struiken zoals bramen, rozenbottels, appelboompjes, perenboompjes, pruimenboompjes, kersenboompjes, bosbes + zwarte + witte bes, aardbeien, druiven en abrikozenboompjes, bramen en japanse bes.

 

De tuin is grotendeels omzoomd door een beukenhaag en een coniferenhaag. Gaandeweg zijn er vlierbloesem en jeneverbes gekomen. De tuin zoals het nu is werd door mij ingericht met een deel grasveld, een vijver en een rotsheuveltje. Een nieuwe afscheiding met de buren is aan het groeien. Er zijn veel planten en heesters: gele brem, jasmijn, sering, vlinderstruik, hydrangea, prunus, rododendron, winterjasmijn, skimmia, klimop, passiebloem, hortensia, forsythia, diverse rozensoorten en nog veel meer.
Planten en bloemen groot en klein zoals diverse voorjaarsbollen w.o. sneeuwklokjes, krokussen, narcissen, tulpen, hyacinten.

HERFST - AUTUMN

 

Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie kunt u bezoeken op open middagen en op afspraak, maar niet in de Zomervakantie, behalve de laatste week.

De Fluitersweg is een kleine zijstraat van de Oude Zwolseweg, die deel is van de Cannenburgh route.

OPEN MIDDAGEN in 2021 bij BARB's BEELDENTUIN - ATELIER zijn nog onbekend i.v.m. de maatregelen omtrent Corona. Voor de actuele maatregelen check de site van www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden
Hopelijk zijn er spoedig nieuwe data in te plannen voor de open middagen.
Voor het overige kunt u altijd informatie opvragen over de workshops en de beelden. Nieuwe data en informatie voor de workshops speksteen en boetseren met open inschrijving staan op de pagina's op deze site.


WINTER - WINTER

OPEN Afternoons this year are not known yet. Visit is on appointment is possible, but not in Summer holidays, except the last week.
On open afternoons you can see bronze and stone sculptures in the garden and there's information about the workshops. When the weather is well, demonstrations can be given.
This garden, is shaped by me. I made a lovely ecological sculpturegarden with shrubs, flowers and herbals, a small pond with plants, and a small hill with stones and rockplants. The plants I put in the garden relate a lot to birds, bees and butterflies and other small animals so they can find food in the garden. There are insecthotels hanging and birdhouses. In the back is the place for my sculpturing and where I give the workshops carving soapstone in the summer. In the garden are figurative, organic and abstract bronze and stone sculptures on open afternoons. The art shown in the studio-livingroomgallery exists from figurative + abstract paintings and drawings to bronze + stone sculptures such as nudes, animals and objects.
The Fluitersweg is a small side-street of the Oude Zwolseweg which is situated at the Cannenburgh route.

For English readers Translate the information on Google Translate

 

Deze website is gemaakt door Barbara Pijnappel. Op mijn producten en diensten, teksten en afbeeldingen geldt copyright (aangegeven met ©), eigendomsvoorbehoud en pandrecht.