Keramiek & Klei ©

KERAMIEK

In de herfst van 2020 ben ik begonnen met keramische beelden en potterie te maken en met glazuren.

KLEI BEELDEN

Het plezier van het maken speelt altijd een grote rol in mijn leven. Gaandeweg probeer ik de inhoud verder te verdiepen, ook in andere materialen en technieken. Hierin zit vaak een verloop bijv. dat ik eerst een bepaald onderwerp heb getekend, erna het heb geschilderd, daarna heb ik het in klei als beeldje uitgevoerd en daarna nogmaals als beeldje in was en vervolgens in brons gegoten of in steen gemaakt. Kijk voor de verschillende ontwikkelingen hiervan ook bij mijn pagina's stenen beelden en bronzen beelden.

Ik werk vaak klein, want dit blijft makkelijker zelf te vervoeren en te exposeren. Soms heb ik beelden toch groter uitgevoerd, dit was fysiek wel een uitdaging, omdat ik in 1984 een zware rugoperatie heb ondergaan.

In de beginperiode dat ik beelden maakte, boetseerde ik alleen in klei, ik boetseerde portretten, mensfiguren, dieren en fantasiefiguren.Op deze pagina staan een aantal van mijn kleibeelden die ik in de loop van de tijd gemaakt heb. En soms ging ik ze beschilderen. Hieronder foto's van een aantal voorbeelden.

De soorten klei waarmee ik gewerkt heb zijn fijne en grove chamotte in verschillende kleuren en zelf hardende Plusklei.

For English readers Translate the information on Google Translate

 

Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie kunt u bezoeken op open middagen en op afspraak, maar niet in de Zomervakantie, behalve de laatste week.

De Fluitersweg is een kleine zijstraat van de Oude Zwolseweg, die deel is van de Cannenburgh route.