De door mij gemaakte tijdloze bronzen beelden zijn allemaal ontwikkeld en gemaakt naar eigen idee. Een aantal beelden heb ik als uniek bronzen beeld gemaakt, dit heet een unica. Andere bronzen beelden zijn in een kleine serie gemaakt. Inspiratie voor de bronzen beelden vind ik in de natuur: in dieren, in fantasie figuren, in organische vormen en in de klassieke vormen van het menselijk lichaam. Hiervoor maakte ik tekeningen, schilderijen en foto's van modellen en dieren. 

In het begin vond ik het een uitdaging klassieke figuren van dansers en naakten vorm te geven, echter niet naar standaard poses. Wel in een toepassing van zelf bedachte houdingen of niet eerder in de kunst gemaakte poses bijv. van de dansers. Tegelijkertijd ging het mij om het bestuderen van de essentiële vormen van de figuren, om beweging en compositie en niet om het maken van een exacte fysieke weergave of om het maken van een erotisch beeld. 
De dieren beelden en magisch-realistische beeldjes zijn vaak spiritueel of mythologisch geïnspireerd. De dieren staan voor een bepaalde kracht of waarde. De organische beelden zijn direct door de natuur geïnspireerd en door de klimaatverandering.

De bronzen beelden zijn te koop. Voor meer info klik Contact .

Bronzen beelden

Een wassen beeld of kleibeeld wordt met de hand gemaakt, dit maakt ze origineler, natuurlijker en meer levendig. De beelden ontstaan in een langzaam proces, soms worden ze figuratief, soms organisch, soms abstract, soms surrealistisch. Inspiratie vind ik vaak in vormen in de natuur + haar elementen, in dieren, planten, mensen, dansers en in het materiaal zelf.


Voordat de beelden gegoten worden bij de bronsgieter, is er een heel proces aan vooraf gegaan, wat zeer arbeidsintensief is - hierdoor is brons een duurder, maar ook duurzaam materiaal, wat een leven lang meegaat. Brons is een metaal dat een legering (samensmelting) is van koper en tin.
Met mijn bronzen beelden wil ik graag het sprekende van dit materiaal laten zien. Het vormgeven en de expressie worden bepaald door het materiaal en het onderwerp.

De exclusieve bronzen beelden hebben een eigen sfeer en harmonie gekregen. Het werken met hol en bol is hierbij essentieel. Mede afhankelijk van het onderwerp ontstaan hieruit alle vormen, lijnen, beweging, contrasten, structuren en licht & schaduw.

 

Wilt u een beeld kopen,  meer foto's, info of overleg of heeft u belangstelling voor het geven van een OPDRACHT  voor een bronzen beeld bijv. een bronzen portret of borstbeeld, een hele bronzen figuur, een geliefd dier in brons of een bronzen reliëf, dan ben ik bereikbaar via het linkje Contact 


Barbs Beeldentuin-Atelier neemt deel aan de OPEN ATELIERROUTE van NOORD OOST VELUWE STICHTING   op 7 & 8 oktober 2023 van 11 – 18 uur.  Met info over workshops speksteen + boetseren & cursus boetseren in Gigant. Eigen datum inplannen met een groep is ook mogelijk. Tijdens de open middag staan er bronzen +stenen beelden en keramisch werk in de tuin +  in het atelier. Er zijn veel bloeiers in de tuin, die is gemaakt voor kleine diertjes, insecten, bijen en vlinders. Alvast rondkijken kan op deze website.

BRONZEN DIERENBEELDEN

Bronzen beeld: Liggende Beer

Maten:
- Hoogte: 22 cm
- Breedte: 36 cm
- Lengte: 55 cm
- Gewicht: 16 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: 2 exemplaren, er is er nog 1 te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 1995
Opmerking: Dit beeld is ontstaan na een bezoek aan het Berenbos in Ouwehands Dierenpark. Van jongs af aan had ik een teddybeer. En toen ik voor een verjaardagsfeestje naar de dierentuin ging, was ik niet bij de beren weg te slaan. Eentje ging op zijn achterpoten staan en stak een poot omhoog. Ik was ervan overtuigd dat het speciaal naar mij was, omdat ik zo gek was op beren. Vele jaren later kwam ik in het Berenbos en lag daar een beer met een poot over een boomstam te bengelen. Hij was zo grappig, dat ik er een beeld van moest maken. 

Behalve dat ik een beer in brons maakte, had ik deze eerder ook diverse malen geschilderd en in steen gemaakt, zie pagina stenen beelden.

Bronzen beeld: Liggende Bambi - reekalfje

Maten:
- Hoogte: 9 cm
- Breedte: 7 cm
- Lengte: 11 cm
- Gewicht: 1 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 7 ex., nog 4 st. te koop
Gemaakt in: Apeldoorn, 2003
Opmerking: Het reekalfje, dat weerloos in het bos ligt te wachten op zijn moeder. Het kwetsbare dat daarvan uit gaat, sprak mij aan om dit beeldje te maken. Eerder had ik er ook een schilderij in olieverf van gemaakt.

Bronzen beeld:  Inktvisje

Maten:
- Hoogte: 6 cm
- Breedte: 14 cm
- Lengte: 12 cm
- gewicht: 1 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: 8 exemplaren, nog 4 ex. te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 2003
Opmerking: Fascinerend dier de octopus met 8 armen, waarmee hij van alles vast kan grijpen, een meestervanger.
Een afgietsel kan ook in groen gepatineerd worden.

Bronzen beeld: Zittende Kat

Maten:
- Hoogte: 26 cm
- Breedte: 19 cm
- Lengte: 29 cm
- Gewicht: 12,5 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 4 ex., nog 4 te koop,
Gemaakt in: Apeldoorn, 1997
Opmerking: Mijn lieve half Perzische kat Punky stond model voor dit beeld.

Hierboven had ik mijn eigen kat afgebeeld, eerder had ik haar getekend met houtskool. Daarvoor en ook erna had ik diverse katachtigen geschilderd o.a. voor een speciale thema-expositie getiteld Droomeiland met hangende papier-maché beelden en schilderijen in 1996.

Bronzen beeld: Kikker of Pad
Maten:
- Hoogte:5 cm
- Breedte:9 cm
- Lengte: 10,5 cm
- Gewicht: 1 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 12 ex. / nog 7 ex. te koop
Gemaakt in: Apeldoorn, 2002
Opmerking: Omdat ik de kikker of de pad een mysterieus beestje vind, heb ik dit beeldje gemaakt. Voor mij symboliseren ze transformatie. De kikker kwaakt in het voorjaar in de avond – de overgang van de dag naar de nacht. De bruine pad is in de tuin, maar zie je niet, behalve als hij gaat hoppen of als je onkruid eruit haalt, dan zie je ineens een pad zitten.

Bronzen beeld: Geknield Olifantje
Maten:
- Hoogte: 12 cm
- Breedte: 9 cm
- Lengte: 20 cm
- Gewicht: 2,5 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 12 ex, nog 5 ex. te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 2003
Opmerking: Eerder heb ik andere (een grote, een kleine zittende en een liggende) olifantjes gemaakt. Deze zijn allemaal verkocht. Dit beeldje is ontstaan naar aanleiding van een bezoek aan de dierentuin in Berlijn, waar ik een vissende olifant bezig zag iets te proberen uit de gracht te hengelen.

In de Chinese mythologie brengt een beeldje van een olifant in huis geluk.

Het geknielde olifantje is een beeldje wat volgde op eerdere bronzen beelden van olifanten en op schilderijen en een olifantje in klei. De andere bronzen olifanten werden gemaakt in een kleine serie en zijn allemaal verkocht. Te koop is nog het laatste schilderij van de staande olifant en het drinkende olifantje.

Bronzen beeld: Schildpad

Maten:
- Hoogte: 6,5 cm
- Breedte: 8 cm
- Lengte: 13,5 cm
- Gewicht: 1,4 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 12 ex., nog 7 ex. te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 2003
Opmerking: De schildpad kruipt langzaam over het land. Hij is zo'n oeroude levensvorm, het heeft iets magisch. Door de bescherming van zijn schild is hij veilig voor de meeste roofdieren. Een gietsel kan ook in groen gepatineerd worden.

Bronzen beeld: Liggend Paard

Maten:
- Hoogte: 17 cm
- Breedte: 10 cm
- Lengte: 11 cm
- Gewicht: 3 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 10 ex., nog 3 ex. te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 2003
Opmerking: Paarden vind ik mooie dieren, daarom heb ik vaker beelden en schilderijen van paarden gemaakt. Dit liggende paardje is gemaakt, omdat ik bij mij in de omgeving regelmatig een paard in de wei zie zonnebaden.

Bronzen beeld: Spelend Veulentje

Materiaal: Brons
Maten:
- Hoogte: 95 cm
- Breedte: 90 cm
- Lengte: 36 cm
- Gewicht: 64 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 4 ex., nog 2 ex. te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 1999
Opmerkingen: Het speelse veulentje die stevig staat op zijn vier benen als bronzen beeld. Net staat hij even stil voordat hij verder wil rondspringen… Het gevangen moment ......

Paarden vind ik mooie en sprekende dieren, daarom waren ze inspiratie voor meerdere tekeningen in potlood, krijt en Oost-Indische inkt. Grote pasteltekeningen en schilderijen in gemengde techniek en een eerder groot bronzen beeld. Deze is helaas gestolen bij een expositie.

De pastellen en schilderijen zijn te koop, prijs op aanvraag. De tekeningen in krijt en inkt zitten in een tekenboekje. Paarden staan voor de kracht van het vooruit gaan.

Bronzen beeld: Walvisrijder

Maten:
- Hoogte: 16 cm
- Breedte: 28 cm
- Lengte: 50 cm
- Gewicht: 12 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: unica.
Gemaakt in: Apeldoorn, 1993
Opmerking: Dit beeld heb ik gemaakt n.a.v. een verhaal wat ik las in een boek over walvissen. Een bergvolk in Vietnam, gelooft in een eeuwenoude mythe, dat de Verlichting gebracht wordt door een kind op de rug van een walvis. Ik heb het beeld meerdere malen gemaakt o.a. in klei en in gips. En deze unica in brons, groenig gepatineerd.

De kleine walvis hieronder ontstond naar aanleiding van een klein schilderij wat ik intuïtief maakte. Hieruit kwam een schetsje voort om een beeldje in was te kunnen maken en vervolgens in brons. In de loop van de tijd is het gegoten in een kleine serie, er is nog 1 ex. te koop.

Bronzen beeld: Kleine Walvis

Maten:
- Hoogte: 11 cm
- Breedte: 8 cm
- Lengte: 8 cm
- Gewicht: 1 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 12, nog 1 ex. te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 1998
Opmerking: Het kleine walvisje ontstond eerst, later heb ik de grote bronzen walvis hieronder gemaakt.

Bronzen beeld: Grote Walvis

Maten:
- Hoogte: 60 cm
- Breedte: 60 cm
- Lengte: 52 cm
- Gewicht: 54 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 3 ex., nog 2 te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 2001
Opmerkingen: Deze walvis is een speels beeld door de bolle vormgeving en met toch een sierlijke beweging in de omhoog gaande staart. Het water kan er omheen en vanaf vloeien, maar tegelijkertijd staat het als bronzen beeld.

Dolfijnen en walvissen spraken tot mijn verbeelding, deze heb ik vaak gemaakt in verschillende technieken. In een grote potloodtekening, in een kleine tekening in mijn tekenboekje, grote schilderijen in olieverf en acryl (nog te koop) en 2 kleine schilderijen in acryl. En als bronzen beeld en een keramisch beeld van de walvisrijder. Voor mij vertegenwoordigen ze speelsheid en droomkracht.

Het vormgeven wordt bepaald door het materiaal, in de loop van de tijd kreeg ik aandacht voor steeds meer vormgevingselementen. Contrasten zijn altijd aanwezig en geven expressie aan het beeld o.a. door het holle en het bolle, licht en schaduw, beweging, lijnen, vormen en structuren. Daarbij kunnen ze een contrast in idee en materiaal hebben bijv. de druppels, die door het materiaal heel zwaar zijn, maar tegelijk lichtheid hebben door de speelse vorm.
In mijn beelden kijk ik steeds naar harmonie en evenwicht en wil deze in het beeld realiseren. Ze moeten omhoog komen, maar tegelijkertijd stevig staan.

BRONZEN ORGANISCHE & FANTASIE BEELDEN

Bronzen beelden: Druppels groot + klein
Maten:
- Hoogte: 40 cm
- Breedte: 37cm
- Lengte: 37cm
- Gewicht: 25 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: gegoten max. 6 exemplaren, nog 3 te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 2002
Opmerkingen: Deze druppels zijn speelse beelden door de vormgeving met hol en bol en groot en klein en ze hebben een sierlijke beweging naar de omhoog gaande punt. Het water kan er omheen en vanaf vloeien, maar tegelijkertijd staat het als bronzen beeld. Geïnspireerd door het weer en het klimaat.

Om de druppels te maken heb ik deze getekend, geschilderd in acrylverf, in klei en keramisch gemaakt als potje en in speksteen.

Bronzen beeld: Boomvrouw
Maten:
- Hoogte: 25 cm
- Breedte: 11 cm
- Lengte: 14,5 cm
- Gewicht: 3,5 kg
Prijs: op aanvraag.
Oplage: max. 10 exemplaren, nog 10 ex. te koop, Contact
Gemaakt in: Apeldoorn, 2004
Opmerking: Inspiratie voor de magisch-realistische Boomvrouw kwam doordat ik graag in het Veluwse bos kom en me vergroeid voel met het bos.

Bronzen beeld: Bloemgeestvrouw
Maten:
- Hoogte: 13 cm
- Breedte: 11 cm
- Lengte: 17 cm
- Gewicht: 4 kg
Prijs: op aanvraag.
Oplage: max. 10 exemplaren, nog 10 ex. te koop. Contact
Gemaakt in: Apeldoorn, 2004
Opmerking: Voor deze figuur heb ik een yogahouding  gebruikt en deze figuur een andere twist gegeven, met een bloem-hoofd en (ge)wortel(de) voeten. Doordat ik veel inspiratie vond in de tuin, werd het magisch-realistisch.

Bronzen beeld: Birdangelwoman
Maten:
- Hoogte: 14,5 cm
- Breedte: 12 cm
- Lengte: 15 cm
- Gewicht: 1 kg
Prijs: op aanvraag,  Contact
Oplage: max. 7 exemplaren, nog 5 ex. te koop.
Gemaakt in/made in: Apeldoorn, 2002
Opmerking: Het oorspronkelijke beeldje ontstond in Chinese zwart/witte speksteen. Dit is een intuïtief ontstaan beeldje naar aanleiding van de vorm van de steen. Eerst ontstond een vrouwentorso, vervolgens op de plek van het hoofd een vogelfiguur, en onder haar ene arm een engelvleugel. Aan de andere zijde ontstond het gezicht van de steengeest van deze steen. Het werd een magisch-realistisch beeldje.

Bronzen beeld: Dreamspirit
Maten:
- Hoogte: 18 cm
- Breedte: 10 cm
- Lengte: 10 cm
- Gewicht: 1 kg
Prijs: op aanvraag,  Contact
Oplage: max. 7 exemplaren, nog 5 ex. te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 2002
Opmerking: Het oorspronkelijke beeldje ontstond in Chinese roze speksteen. Dit is een intuïtief ontstaan beeldje naar aanleiding van de vorm van de steen. Eerst ontstond een torso op een deel van de steen. Ook aan de achterzijde kwam een kleinere torso, waarna ik het gezicht van de steengeest nog verder heb uitgewerkt.  Dit werd een magisch-realistisch beeldje.

Oorspronkelijk had ik 3 bosgeestjes gemaakt, daarvan is er 1 verkocht. Alle 3 de exemplaren waren verschillend en daardoor unica's. Het thema van de Bosgeest had ik eerder ook geschilderd in gemengde techniek van acryl, houtskool en Oost-Indische inkt, met potlood, in een linoleumdruk met inkt en kleurpotlood. Het schilderij, 2 van de bronzen bosgeestjes en de keramische boomvaas zijn te koop, zie pagina keramiek.

Bronzen beeld: Bosgeest nr. B of 2

Maten:
- Hoogte: 17 cm
- Breedte: 20 cm
- Lengte: 16 cm
- Gewicht: 3 kg
Prijs: op aanvraag,  Contact
Oplage: unica
Gemaakt in: Apeldoorn, 1993
Opmerking: Dit bosgeestje is een uniek exemplaar, uit een serie unica's van 3 verschillende beeldjes. Zij zijn geïnspireerd door de gezichten die ik zie in bomen - magisch realistisch.

Bronzen beeld: Bosgeest nr. C of 3

Maten:
- Hoogte: 13 cm
- Breedte: 15cm
- Lengte: 17 cm
- Gewicht: 3 kg
Prijs: op aanvraag,  Contact
Oplage: unica.
Gemaakt in: Apeldoorn, 1993
Opmerking: Dit bosgeestje is een uniek exemplaar, uit een serie unica's van 3 verschillende beeldjes. Zij zijn geïnspireerd door de gezichten die ik zie in bomen - magisch realistisch

Bronzen beeld: Engel

Maten:
- Hoogte: 30 cm
- Breedte: 23 cm
- Lengte: 22 cm
- Gewicht: 7 kg
Prijs: op aanvraag,  Contact
Oplage: max. 10 exemplaren, nog 8 te koop
Gemaakt in: Apeldoorn, 2004
Opmerking: Een engel is oorspronkelijk een vliegende boodschapper van de goden (Griekse mythologie). Omdat er bij de oude Grieken en in diverse religies vaak sprake is van een man, vond ik het leuk een vrouwelijke engel te maken, uit de houding van mijn engel spreekt dat zij net is geland. Er zit veel dynamiek in dit beeld.

BRONZEN BEELDEN DANSERS EN NAAKTEN

 

Het naakte menselijk lichaam was heel interessant om vorm te geven, zo kon ik het best de vormgeving, structuren en lijnen ontdekken. Thema's waren het holle en het bolle, compositie en beweging. Ik ging uit van de klassieke vormgeving voor de bronzen naakten, dansers en torso's.

Voorafgaand, tijdens en na het maken van deze bronzen beelden heb ik keramische naakten gemaakt in gebakken klei, ze getekend naar model en ze geschilderd en variaties op het thema toegepast. Het ging van realistisch naar minder realistisch, met wat abstracte elementen. En ook naar surrealistisch, zoals je hierboven bij de bronzen fantasie beelden kunt zien.

Hieronder zal ik een aantal van de klei- en keramische (soms beschilderd) naaktfiguren laten zien die ik eerder gemaakt heb. Verder naar beneden zijn galerij 's gemaakt van eerder gemaakte naakten in brons, een aantal van de tekeningen en een aantal van de schilderijen.

Bronzen beeld: Dansers
Maten:
- Hoogte: 19,5 cm
- Breedte: 23 cm
- Lengte: 27 cm
- Gewicht: 7 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 7 exemplaren, nog 3 exempl. te koop
Gemaakt in: Apeldoorn, 2002
Opmerking: Het beeldje van deze dansers maakte ik nadat ik een voorstelling van Introdans had gezien, deze pose kwam voor in een van de dansen.

Eerder gemaakte bronzen dansers, die ik maakte in een kleine serie, zijn allemaal verkocht. U ziet ze in de galerij hieronder. Het eerste beeldje wat u in deze rij ziet, was gemaakt in opdracht als enkel exemplaar. Ik werkte n.a.v. foto's.

Bronzen beeld: Aardvrouw
Maten:
- Hoogte: 17 cm
- Breedte: 10 cm
- Lengte: 13 cm
- Gewicht: 4 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 10 exemplaren, nog 10 te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 2002
Opmerking: Achterover gebogen naakte vrouwenfiguur in brons, een yoga houding. Deze figuur ben ik breder en zwaarder gaan maken. Toch komt zij omhoog en achteraf kwam ik erachter dat dit een yogahouding is. Een ronde figuur met licht in het midden....

Bronzen beeld: Danseres 1
Maten:
- Hoogte: 32 cm
- Breedte: 22,5 cm
- Lengte: 17 cm
- Gewicht: 4,5 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 10 exemplaren, nog 6 ex. te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 2003

Bronzen beeld: Danseres 2

Maten:
- Hoogte: 28,5 cm
- Breedte: 12 cm
- Lengte: 14 cm
- Gewicht: 3 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 10 exemplaren, nog 4 ex. te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 2001

Van een aantal modellen heb ik houtskool tekeningen gemaakt, deze ziet u in de galerij hieronder. Met een groepje Apeldoornse kunstenaars huurden we een model in en konden ze tekenen en verdiepen in de vormgeving, licht en schaduw en lijnen en beweging.

Bronzen beeld: Liggend kruipend naakt vrouw

Maten:
- Hoogte: 9 cm
- Breedte: 19 cm
- Lengte: 38 cm
- Gewicht: 3 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 12 exemplaren, nog 1 ex. te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 1996

Bronzen beeld: Liggend naakt man

Maten:
- Hoogte: 5,5 cm
- Breedte: 15 cm
- Lengte: 32 cm
- Gewicht: 4 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 10 exemplaren, nog 3 ex. te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 1999

Bronzen beeld: Liggend naakt vrouw

Maten:
- Hoogte: 7 cm
- Breedte: 15,5 cm
- Lengte: 35 cm
- Gewicht: 4,5 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 10 exemplaren, nog 7 ex. te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 2003

Bronzen beeld: Staand naakt man

Maten:
- Hoogte: 32,5 cm
- Breedte: 9,5 cm
- Lengte: 9,5 cm
- Gewicht: 4 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Gemaakt in: Apeldoorn, 1999
Oplage: max. 10 exemplaren, nog 6 ex. te koop

Een aantal van de eerder gemaakte bronzen naakten, die allemaal verkocht zijn, ziet u in een galerij hieronder. Meestal werkte ik naar model. Ik maakte ze in een kleine serie.

Bronzen beeld: Zittend naakt vrouw met gedraaide schouder

Maten:
- Hoogte: 17 cm
- Breedte: 15 cm
- Lengte: 21 cm
- Gewicht: 3 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 12 exemplaren, nog 7 ex. te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 2003

Bronzen beeld: Zittend naakt vrouw

Maten:
- Hoogte: 16 cm
- Breedte: 20 cm
- Lengte: 21 cm
- Gewicht: 3 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 5 exemplaren, nog 3 ex. te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 2002

Bronzen beeld: Zittend wijzend naakt vrouw

Maten:
- Hoogte: 29 cm
- Breedte: 12 cm
- Lengte: 21 cm
- Gewicht: 3 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 8 exemplaren, nog 5 ex. te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 2003

De getoonde naakt schilderijen hieronder zijn in verschillende technieken geschilderd w.o. olieverf, acryl en gemengde technieken van acrylverf, oostindische inkt, houtskool en pastel. Ik werkte vanuit verschillende invalshoeken, figuratief en op gegeven moment met abstracte en organische elementen.

De getoonde schilderijen hieronder zijn nog allemaal te koop. Prijs op aanvraag.

BRONZEN BEELDEN TORSO'S

Bronzen beeld: Kleine Torso vrouw

Maten:
- Hoogte: 26,5 cm
- Breedte: 8,5 cm
- Lengte: 9 cm
- Gewicht: 3 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 10 exemplaren, nog 10 te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 2004

Bronzen beeld: Liggende Torso Vrouw

Maten:
- Hoogte: 20 cm
- Breedte: 38 cm
- Lengte : 88 cm
- Gewicht: 25 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 3 exemplaren, nog 3 ex. te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 2003

Bronzen beeld: Staande Torso Man

Materiaal: Brons
Maten:
- Hoogte: 80 cm
- Breedte: 43 cm
- Lengte: 30 cm
- Gewicht: 38 kg
Prijs: op aanvraag, Contact
Oplage: max. 4 exemplaren, nog 3 ex. te koop.
Gemaakt in: Apeldoorn, 1999
Opmerking: Na het maken van diverse vrouwentorso's vond ik het leuk om een mannentorso te maken.

In de galerij hiernaast ziet u eerder gemaakte torso's, de bronzen zijn verkocht, waarvan de laatste in een kleine serie. De eerste was een keramische torso, in gebakken klei, die ik later beschilderd heb, = verkocht.

 

U kunt altijd informatie opvragen over de workshops, cursus en de beelden en kijken op de betreffende pagina's. Contact

Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie kunt u bezoeken op afspraak. Gesloten in juli 2023.

De Fluitersweg is een kleine zijstraat van de Oude Zwolseweg, die deel is van de Cannenburgh route.


Aankopen/opdrachten volgens Leveringsvoorwaarden voor Kunstwerken en Uittreksel Auteurswet 1912 B.K.

Uitgave: Stichting Beroeps Organisatie Kunstenaars© (BOK), ged. Arrondissementsrechtbank Leeuwarden, 2012.

Klik de link voor inzage https://www.barbsgallery.com/leveringsvoorwaarden.

 

Deze website is gemaakt door Barbara Pijnappel.
Op mijn producten en diensten, teksten & afbeeldingen geldt copyright
, eigendomsvoorbehoud en pandrecht ©.

bronzen beeld zoeken, bronzen beeld vinden, bronzen beeld, kunst zoeken, bronzen beeld naakt zoeken, bronzen beeld dier zoeken, brons, bronzen beeld kopen, bronzen naakt, bronzen dier, bronzen engel, beeld in brons kopen, bronzen tuinbeeld kopen, bronzen naaktfiguur kopen, figuratief bronzen beeld zoeken, organisch bronzen beeld zoeken, surrealistisch bronzen beeld, bronzen dierenbeeld kopen, bronzen fantasiebeeld kopen, abstract bronzen beeld zoeken, originele kunst in brons, origineel bronzen beeld, handgemaakt bronzen beeld, sfeervol bronzen beeld, bronzen kunst kopen, opdracht bronzen beeld, Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie, www.barbsgallery.com, galerie, kunstgalerie, galeriekunst, kunstverzamelaar, kunst brons kopen, kunstenaar, kunstenares, beeldhouwster Barbara Pijnappel, beeldhouwer, bronzen beeld maken, portret bronzen beeld maken, portret in brons maken, beeld boetseren, klei beeld, wassen beeld, tekening, schilderij, moderne kunst, bronzen beeld in tuin, bronzen beeld binnen, bronzen beeld buiten, portret beeld in brons maken, bronzen portret maken, bronzen object kopen, bronzen ornament kopen, inspiratie, kunst expositie bronzen beelden, design, vormgeving, vorm, vormen, structuur, structuren, lijn, lijnen, licht en donker, hol en bol, beeldentuin, atelier, biologische tuin, schilderijen, brons, bronzen beeld, opdracht, cadeaubon, cadeau, jubileumcadeau, verjaardagscadeau, afscheidscadeau, huwelijkscadeau, moderne kunst, figuratief beeld, abstract beeld, surrealistisch beeld, beelden maker, tuinbeeld, familiereünie, reünie, expositie beelden in brons, exposeren bronzen beelden, verkoop bronzen beelden, maken bronzen beeld, beelden brons, bronzen beelden, bronzen tuinbeelden, tuinbeeld in brons, verkoop beeld in brons, bronzen beeld te koop, naaktbeeld in brons, naakten in brons, dier in brons te koop, dieren in brons, beelden in brons zoeken, beelden in brons te koop, bronzen beeld organisch, klei, beeldentuin Midden Nederland, beeldentuin Apeldoorn, beeldentuin Veluwe, beeldentuin-atelier-galerie Gelderland, Vaassen, Epe, Heerde, Hattem, Zwolle, Hoenderloo, 't Harde, Ermelo, Putten, Barneveld, Ede, Wageningen, Veenendaal, Eerbeek, Dieren, Arnhem, beeldentuin-atelier-galerie Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen, Gelderland, Nederland, die Niederlande, Los países bajos, bronze and stone sculptures, Bronzen und Steinen Skulpturen, esculturas, estatuas de bronce, beeldentuin Nederland, sculpturegarden Netherlands, Skulpturengarten die Niederlande, jardin des sculptures Pays Bas, jardin de esculturas, giardino di sculture Paesi Bassi