Creatieve Speksteen workshops met open inschrijving©

 

 

 

Je mooiste beeldje maak je bij Barb's Beeldentuin-Atelier!

 

Cool beeldje maken met zagen, vijlen en polijsten om vormen en structuren te maken in jouw eigen speksteen beeldje.

 

 

EEN BEELD ZEGT MEER ALS 1000 WOORDEN

Een figuur, dier of eigen ontwerp vijlen in speksteen en je eigen unieke beeldje maken! Bij het maken van een stenen beeldje werk je met weghalen - je werkt dan van buiten naar binnen, terwijl je bij het boetseren van een kleibeeldje werkt met opbrengen en opbouwen - je werkt van binnen naar buiten. Docente is Apeldoorns beeldhouwster Barbara Pijnappel, zij heeft meer als 30 jaar ervaring in werken met klei, was, steen en brons + het maken van beelden in brons en steen.

 

Inspiratie en Werkwijze speksteen beeldje maken:

Creativiteit en inspiratie ontstaan als vanzelf terwijl je bezig bent. Ik help je steeds om een mooi beeldje te maken en om keuzes te maken in het maakproces.

Het plezier van het maken staat voorop. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Geen ervaring is geen bezwaar.

Je bent hier op een creatieve en inspirerende locatie. Als het weer het toe laat is de workshop buiten, zodat je in de natuur aan de rand van de weilanden zit en de vlinders rondvliegen in de tuin als de zon schijnt. Als het te koud of regenachtig is, dan is het binnen en zit je tussen de beelden.

Bij buiten werken zijn we onder een overkapping, achterin mijn enigszins 'wilde' tuin. De stukken speksteen zijn wat kleiner en zijn daarom heel geschikt om in 1 middag je eigen unieke beeldje van te maken. Je kunt hier een steen uitkiezen, ze zijn er in verschillende kleuren en maten. Van te voren wordt tekst en uitleg gegeven. Voorbeelden worden getoond en er wordt gedemonstreerd hoe je met het professionele gereedschap werkt.  Het is niet hakken, wel vijlen met de echte steenvijlen. Voor hakken is deze steensoort te zacht. Komt u er niet uit dan wordt u geholpen en worden ideeën aangedragen voor het vormgeven. 

Je mag maken wat je zelf wilt. Intuïtief, abstract, figuratief, van te voren bedacht of ter plekke verzonnen.  Lukt het niet om zelf iets te bedenken, dan worden ideeën aangereikt. Ik help je bij het maken van jouw unieke beeldje met raad en daad.  .

 

Speksteen workshops met open inschrijving worden gehouden op zaterdagmiddagen van 13 - 16.30 uur in voorjaar + zomer + herfst.
Data 2021: 17/4, 15/5, 19/6, 17/7, 28/8, 18/9, 16/10.

Een eigen groepsworkshop inplannen is met min.  4 pers. en deze kunt u in overleg inplannen op een eigen datum. Op de pagina Groepsworkshop staat info voor deze.  In verband met de corona maatregelen kunnen er momenteel max. 6 a 7 pers. tegelijk een workshop volgen.

Kosten: De workshop zelf = € 40,- p.p. , exclusief de kosten van de steen,

De prijs is incl. btw, gebruik van gereedschap en materialen, koffie + thee + een koek. De steen kun je zo duur maken als je zelf wilt, ik heb ze variërend in grootte tussen de 5,- tot 15,-.

Kosten dienen contant voldaan te worden tijdens de workshop, er is geen pinautomaat aanwezig.

De deelnemers doorlopen het hele proces van het creëren van een beeldje en krijgen iets mee over de ruimtelijke vormgeving. Om echt enthousiast te worden voor het creëren van een beeldje in speksteen, moet je het gewoon doen en het proces meemaken.

Aantal deelnemers: (bij normale omstandigheden min. 4 pers. - max. 12 -16 pers.)

Aanmelden en info via Contact informatie:  Contact info

 

Een groepsworkshop is min. met 4 pers. en deze kunt u in overleg inplannen via de pagina Groepsworkshop voor info.   

Meer uitleg over de zelf hardende Plusklei en boetseer workshop vindt u op de pagina boetseerworkshop.

 

Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie kunt u bezoeken op afspraak en bezoeken op open middagen.

OPEN MIDDAGEN in 2021 bij BARB's BEELDENTUIN - ATELIER zijn nog onbekend i.v.m. de maatregelen omtrent Corona. Voor de actuele maatregelen check de site van www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden
Hopelijk zijn er spoedig nieuwe data in te plannen voor de open middagen.
Voor het overige kunt u altijd informatie opvragen over de workshops en de beelden via de contactinfo en/of voor mijn beelden en Barb's Beeldentuin kijken op deze website www.barbsgallery.com.

 

CADEAUBON
Een origineel cadeau is om een cadeaubon voor een workshop te geven. Op aanvraag kunt u een of meerdere cadeaubonnen voor workshops bestellen. Geldigheidsduur is 1 jaar. I.v.m. de corona regels wordt flexibel omgegaan met de geldigheidsduur.

 

Aansprakelijkheid: Door deel te nemen aan de workshop is iedere deelnemer zelf aansprakelijk en verantwoordelijk voor het oplopen van schade en/of letsel aan eigen persoon of eigendommen en het doen toekomen van schade en/of letsel aan andere personen of eigendommen.

Klik op de link voor inzage in de Deelnamevoorwaarden. U krijgt bij inschrijving de deelnamevoorwaarden toegezonden en een bevestiging.

Op mijn producten en diensten geldt eigendomsvoorbehoud en pandrecht.

For English readers Translate the information on Google Translate

Deze website is gemaakt door Barbara Pijnappel. Op alle teksten en afbeeldingen op deze site geldt copyright, dit is her en der nog extra aangegeven met ©.