Creatieve Speksteen workshops met open inschrijving©

 

 

 

Je mooiste beeldje maak je bij Barb's Beeldentuin-Atelier!

 

Cool beeldje maken met zagen, vijlen en polijsten om vormen en structuren te maken in jouw eigen speksteen beeldje.

 

 

EEN BEELD ZEGT MEER ALS 1000 WOORDEN

Een figuur, dier of eigen ontwerp vijlen in speksteen en je eigen unieke beeldje maken! Bij het maken van een stenen beeldje werk je met weghalen - je werkt dan van buiten naar binnen, terwijl je bij het boetseren van een kleibeeldje werkt met opbrengen en opbouwen - je werkt van binnen naar buiten. Docente is Apeldoorns beeldhouwster Barbara Pijnappel, zij heeft meer dan 30 jaar ervaring in werken met klei, was, steen en brons + het maken van beelden in brons en steen.

 

Inspiratie en Werkwijze speksteen beeldje maken:

Creativiteit en inspiratie ontstaan als vanzelf terwijl je bezig bent. Ik help je steeds om een mooi beeldje te maken en om keuzes te maken in het maakproces.

Het plezier van het maken staat voorop. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Geen ervaring is geen bezwaar.

Je bent hier op een creatieve en inspirerende locatie. Als het weer het toe laat is de workshop buiten, zodat je in de natuur aan de rand van de weilanden zit en de vlinders rondvliegen in de tuin als de zon schijnt. Als het te koud of regenachtig is, dan is het binnen en zit je tussen de beelden.

Bij buiten werken zijn we onder een overkapping, achterin mijn enigszins 'wilde' tuin. De stukken speksteen zijn wat kleiner en zijn daarom heel geschikt om in 1 middag je eigen unieke beeldje van te maken. Je kunt hier een steen uitkiezen, ze zijn er in verschillende kleuren en maten. Van te voren wordt tekst en uitleg gegeven. Voorbeelden worden getoond en er wordt gedemonstreerd hoe je met het professionele gereedschap werkt.  Het is niet hakken, wel vijlen met de echte steenvijlen. Voor hakken is deze steensoort te zacht. Komt u er niet uit dan wordt u geholpen en worden ideeën aangedragen voor het vormgeven. 

Je mag maken wat je zelf wilt. Intuïtief, abstract, figuratief, van te voren bedacht of ter plekke verzonnen.  Lukt het niet om zelf iets te bedenken, dan worden ideeën aangereikt. Ik help je bij het maken van jouw unieke beeldje met raad en daad.  .

 

Speksteen workshops met open inschrijving worden gehouden op zaterdagmiddagen van 13 - 16.30 uur:

Data 2022: 22/1, 19/2, 19/3, 16/4, 21/5, 18/6, 9/7? (ovb), 3/9, 1/10, 5/11, 17/12.

Of een eigen datum inplannen, min. 4 pers. , in overleg in 2022.

 

Bij Barb's Beeldentuin-Atelier heeft u vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig en een identiteitsbewijs bij de cursus en de workshops. U wordt gevraagd om 1,5 m afstand te bewaren tot elkaar tijdens de workshop en bij rondlopen of bij binnenkomst een mondkapje te dragen, totdat u op uw plaats zit.  Voor uitgebreide uitleg omtrent deze regels check https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

 

Een eigen groepsworkshop inplannen is met min.  4 pers., deze kunt u in overleg inplannen op een eigen datum. Zie pagina Groepsworkshop .

Kosten: De workshop zelf = € 42,- p.p. , exclusief de kosten van de steen. 

De prijs is incl. btw, gebruik van gereedschap en materialen, koffie + thee + een koek. De steen kun je zo duur maken als je zelf wilt, ik heb ze variërend in grootte tussen de 5,- tot 15,-.

Kosten dienen contant voldaan te worden tijdens de workshop, er is geen pinautomaat aanwezig.

De deelnemers doorlopen het hele proces van het creëren van een beeldje en krijgen iets mee over de ruimtelijke vormgeving. Om echt enthousiast te worden voor het creëren van een beeldje in speksteen, moet je het gewoon doen en het proces meemaken.

Aantal deelnemers: momenteel max. 6 pers. (wegens 1½ meter afstand houden)

AANMELDEN via de pagina CONTACT

Meer uitleg over de zelf hardende Plusklei en boetseer workshop vindt u op de pagina Boetseerworkshop.

 

CADEAUBON
Een origineel cadeau is om een cadeaubon voor een workshop te geven. Op aanvraag kunt u een of meerdere cadeaubonnen voor workshops bestellen. Geldigheidsduur is 1 jaar.  I.v.m.  corona wordt flexibel omgegaan met de geldigheidsduur.

 

Aansprakelijkheid: Door deel te nemen aan de workshop is iedere deelnemer zelf aansprakelijk en verantwoordelijk voor het oplopen van schade en/of letsel aan eigen persoon of eigendommen en het doen toekomen van schade en/of letsel aan andere personen of eigendommen.

Klik op de link voor inzage in de Deelnamevoorwaarden. U krijgt bij inschrijving de deelnamevoorwaarden toegezonden en een bevestiging.

 

U kunt altijd informatie opvragen over de workshops, cursus en de beelden en kijken op de betreffende pagina's. Contact

Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie kunt u bezoeken op afspraak. Niet in de Zomervakantie.

De Fluitersweg is een kleine zijstraat van de Oude Zwolseweg, die deel is van de Cannenburgh route.

 

Deze website is gemaakt door Barbara Pijnappel.
Op mijn producten en diensten, teksten & afbeeldingen geldt copyright, eigendomsvoorbehoud en pandrecht ©.

Aankopen/opdrachten volgens Leveringsvoorwaarden voor Kunstwerken en Uittreksel Auteurswet 1912 B.K.

Uitgave: Stichting Beroeps Organisatie Kunstenaars© (BOK), ged. Arrondissementsrechtbank Leeuwarden, 2012.

Klik de link voor inzage https://www.barbsgallery.com/leveringsvoorwaarden.

 

Bij Barb's Beeldentuin-Atelier is een waakhond aanwezig.

 

speksteen workshop, workshop speksteen, workshop speksteen bewerken, speksteen bewerken, beeldje in steen maken, modelleren, groeps workshop speksteen, workshop groep speksteen, groepsworkshop speksteen, beeldhouwen, beeldhouwles, beeldhouwlessen, creatieve workshop, inspirerende workshop, creatief, inspiratie, zomer workshop, in de natuur, spekstenen, speksteen snijden, beeld maken, speksteen beeldje maken, beeldje modelleren, speksteen beeld, beeldje maken, speksteen vijlen, polijsten, moderne kunst, opdracht, open middag Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie, design, vormgeving, vorm, vormen, structuur, structuren, lijn, lijnen, licht en donker, hol en bol, leren ruimtelijke vormgeving, leren steen bewerken, cultureel onderwijs, onderwijs handvaardigheid, les, lessen, beeldend kunstenares, beeldhouwer, beeldhouwster Barbara Pijnappel, www.barbsgallery.com, stenen beeld kopen, stenen beeld maken, tuinbeeld, naaktbeeld maken, dierenbeeld maken, fantasiebeeld maken, intuïtief beeld maken, abstract beeld maken, ornament maken, kunst maken, beeld in tuin, beeld binnen, beeld buiten, steen, steen bewerken, stenen, stenen beeld, dagje uit, evenement, vrijgezellen dag, vriendinnen dag, workshop personeelsuitje, bedrijfsuitje, personeelsfeest, bedrijfsfeest, cadeau, cadeaubon, jubileumcadeau, afscheidscadeau, feestje, inspiratie vinden, object maken, ornament maken, uniek beeldje, sfeervol beeld, inspiratie, kunst, expositie, beeldentuin, atelier, tuin, galerie, opdracht beeld maken, beelden maker, familiereünie, reünie, expositie beelden, expositie beelden, verkoop beelden, maken beeld, maken portret in steen, beelden stenen, tuinbeelden, portret beeld, portret in steen, beeld in steen, beeld te koop, naakt in steen, dier in steen, naaktbeeld maken, dierenbeeld maken, organisch beeld maken, abstract beeld maken, figuratief beeld maken, surrealistisch beeld maken, fantasie, fantasiebeeld, beelden in steen, geologie steen, beeld natuur, speksteen workshop Apeldoorn, creatieve workshop Apeldoorn, workshop speksteen Apeldoorn, workshop personeelsvereniging, workshop bedrijfsuitje, personeelsdag, verjaardag, workshop Midden Nederland, workshop Apeldoorn, workshop Veluwe, workshop Gelderland, Vaassen, Epe, Heerde, Hattem, Zwolle, Hoenderloo, 't Harde, Ermelo, Putten, Barneveld, Ede, Wageningen, Veenendaal, Eerbeek, Dieren, Arnhem, Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen, Gelderland, Nederland