CURSUS BOETSEREN met KLEI & WAS in GIGANT cursuscentrum

 

Cool beeldje bouwen met klei of was: kneden, drukken, rollen, plakken en smeren met de
klei en was om vormen en structuren te maken in jouw eigen unieke beeldje.

 

De geheimen van het boetseren van een beeld met klei of was kunt u komen ontraadselen bij de boetseercursus op vrijdagochtend in Gigant. De kleibeelden kunnen gestookt worden in de grote ovens in Gigant.

 

EEN BEELD ZEGT MEER ALS 1000 WOORDEN

Bij de cursus kunt u kiezen uit klei en was als materialen om mee te werken.
Inschrijven is per cursus van 11 weken, dit is incl. 1 inhaal les.

Creatief met klei en was! Maak je eigen unieke beeld bij deze cursus boetseren in Gigant met chamotte klei en was.
Je kunt kiezen uit werken met chamotte klei, die later gebakken kan worden in de keramiek oven of boetseren met was om een draadfiguur. Aan het eind van de cursus kun je het laten gieten bij de bronsgieter. Deze kosten zitten niet opgenomen in het bedrag van de cursus.

Bij het maken van een kleibeeldje of wassen beeldje werk je met opbouwen – je bouwt van binnen naar buiten, bij een stenen beeld werk je met weghalen – dan werk je van buiten naar binnen.  Het fijne van werken met klei en was is dat, wat je heb aangebracht, dat kun je ook weer weghalen.

Van te voren en tijdens de lessen krijg je tekst en uitleg en worden technieken gedemonstreerd hoe te werken met het materiaal en gereedschap en hoe je het beeldje op kunt bouwen en uit kunt werken.

Tijdens de cursus wordt je geholpen om jouw beeldje zo goed en mooi mogelijk te maken en om keuzes te maken in het maakproces. De deelnemers doorlopen het hele proces van boetseren en opbouwen van een beeldje en krijgen iets mee over de ruimtelijke vormgeving. Het plezier van het maken staat voorop. Iedereen kan meedoen, vanaf 13 jaar. Geen ervaring is geen bezwaar.
Om echt enthousiast te worden voor het maken van een beeldje in klei of was, moet je het gewoon doen en het proces meemaken.

Docente is Apeldoorns beeldhouwster Barbara Pijnappel, zij heeft meer dan 30 jaar ervaring in werken met klei, was, steen en brons + het maken van beelden en heeft veel geëxposeerd in binnen- en buitenland. Zij beheert Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie met een kleine beeldentuin aan de rand van Apeldoorn-Noord en Wenum Wiesel.

BOETSEER CURSUSSEN in GIGANT in 2022:

Inschrijving, deelname en informatie wordt geregeld door beeldhouwster Barbara Pijnappel

Telefoon : 06-15211212 (ook op what's app)
Email: art-barb@planet.nl

Les lokatie: Gigant, Lokaal 2.03 (het keramieklokaal), Nieuwstraat 377, 7311 BR Apeldoorn

Bij voldoende deelname (min. 4 pers. is het er vanaf 14 januari de start van een nieuwe cursus boetseren in Gigant)

Data zijn:

U kunt zich opgeven voor de Wintercursus 2022: 14 jan. t/m 1 april 2022 (voorjaarsvak. 4/3) in GIGANT

In de planning:

Voorjaar/zomer cursus 2022: 8 april t/m 8 juli 2022 (Meivak. 29/4-6/5 en Hemelvaartvak. 27/5)
In schoolvakanties is er geen les.

Tijdstippen: Op vrijdagochtend van 9.30 – 12.00 uur.

Cursuskosten
Cursuskosten per cursusblok € 225,-. Inclusief btw, koffie en thee.
Het is ook mogelijk gespreid te betalen, e.e.a. in overleg. Dit bedrag is excl. de materiaalkosten.

Mocht het gebeuren dat wegens corona regels er lesuitval ontstaat, dan worden deze lessen op een later tijdstip ingehaald. Alles schuift dan op zonder extra kosten.
Kosten materialen, deze worden apart berekend.
Materialen worden aan het eind van de cursus in rekening gebracht middels een factuur.

 

Kortingsregelingen: De cursus is ook toegankelijk voor CJP’ers, Stadspashouders, 65+ pas, minimum inkomen, St. Leergeld (graag overleggen). Er kan slechts gebruik gemaakt worden van 1 van de genoemde kortingsregelingen.

 

Bij Barb's Beeldentuin-Atelier is een waakhond aanwezig.

 

 

Mee te nemen materialen: dit wordt doorgegeven bij het informatie document dat je krijgt bij opgave.

Deelnemers: In een lopende boetseercursus kunt u instappen als het niet vol is. Minimumleeftijd is 13 jaar.

Inspiratie + Werkwijze:
Tijdens de cursus laat ik zien hoe je vorm gaat geven aan je beeldje, ik help je met het maken en ontwikkelen van je beeld en ik laat het werken met was en klei zien en hoe je met het maken van vormen bezig kunt.
TIP: Als je geen ervaring hebt met boetseren, is het verstandig om van te voren te bedenken wat je wilt maken en er foto's van te maken of plaatjes bij te zoeken of zelf tekeningen te maken. Voorbeelden voor ideeën om te boetseren in klei of was zijn bijv.: een figuur, een dier, een ornament, een eigen ontwerp of een portret.

Werkwijzen: Je kunt op verschillende manieren werken, abstract of figuratief, gestileerd, expressief en nog vele andere manieren.

Aanmelden: Van te voren opgeven!
Voor meer info en/of overleg neem contact op met mij via art-barb@planet.nl of bel 06-15211212, ook op WhatsApp. Veel te vragen dan liever bellen!

In Gigant en bij Barb's Beeldentuin-Atelier heeft u vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig en een identiteitsbewijs bij de cursus en de workshops. 


Aansprakelijkheid: Door deel te nemen aan de cursus is iedere deelnemer zelf aansprakelijk en verantwoordelijk voor het oplopen van schade en/of letsel aan eigen persoon of eigendommen en het doen toekomen van schade en/of letsel aan andere personen of eigendommen.

Deelnemersvoorwaarden: Bij deelname aan mijn workshops en cursus gelden Deelnamevoorwaarden.
Klik op de link voor inzage in de Deelnamevoorwaarden. Bij deelname aan de cursus krijgt u deze toegezonden.

U kunt altijd informatie opvragen over de workshops, cursus en de beelden en kijken op de betreffende pagina's. Contact

Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie kunt u bezoeken op afspraak. Niet in de Zomervakantie.

De Fluitersweg is een kleine zijstraat van de Oude Zwolseweg, die deel is van de Cannenburgh route.


Bij Gigant moet u bij de entree een vaccinatiebewijs laten zien i.c.m. uw identiteitsbewijs. Bij Barb's Beeldentuin-Atelier wordt u gevraagd om 1,5 m afstand te bewaren tot elkaar tijdens de cursus en bij rondlopen en bij binnenkomst een mondkapje te dragen, totdat u op uw plaats zit.  Dit geldt ook voor Gigant. Voor uitgebreide uitleg omtrent deze regels check https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

 

Deze website is gemaakt door Barbara Pijnappel.
Op mijn producten en diensten, teksten & afbeeldingen geldt copyright, eigendomsvoorbehoud en pandrecht ©.

Aankopen/opdrachten volgens Leveringsvoorwaarden voor Kunstwerken en Uittreksel Auteurswet 1912 B.K.

Uitgave: Stichting Beroeps Organisatie Kunstenaars© (BOK), ged. Arrondissementsrechtbank Leeuwarden, 2012.

Klik de link voor inzage https://www.barbsgallery.com/leveringsvoorwaarden.

Locatie Gigant

cursus boetseren met klei en was, boetseercursus, beeld boetseren, kleibeeld, klei beeld, kleibeeldje, cursus kleien, keramisch beeld, keramiek beeld maken, wassen beeld, was boetseren, wassen beeldje, met was boetseren, cursus boetseren in Gigant in Apeldoorn, beeld boetseren Veluwe, boetseren Stedendriehoek Apeldoorn Deventer Zutphen, beeld maken, beeldje maken, wassen beeld maken, beeld boetseren, wassen beeldje, klei modelleren, was modelleren, wasfiguur modelleren, wasfiguur maken, klei en was vormgeven, creatieve cursus, creatief, inspiratie, vrouwen figuur boetseren, dier boetseren, ornament boetseren, object boetseren, sculptuur boetseren, sculptuur maken, bronzen beeld maken, beeld maken, bronzen tuinbeeld kopen, keramiek cursus, naaktbeeld kopen, dierenbeeld kopen, fantasiebeeld kopen, beeld kopen, kunst kopen, klei en was opdracht, beeld kopen Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie, design, vormgeving, vorm, vormen, structuur, structuren, lijn, lijnen, licht en donker, hol en bol, ruimtelijke vormgeving, leren klei en was, cultureel onderwijs, onderwijs handvaardigheid, onderwijs boetseren, kunst onderwijs, kunst educatie, cultuur educatie, praktijkles, leren boetseren, leren vormgeving zien, leren kunst, leren cultuur, fantasie, visie leren, fantasiebeeld, figuratief, abstract, organisch, surrealistisch, stilistisch, beeldend kunstenares, beeldhouwer, beeldhouwster Barbara Pijnappel, barbsgallery.com, beeld in tuin, beeld binnen, beeld buiten, speksteen workshop, speksteen bewerken, workshop speksteen bewerken, workshop speksteen, workshop boetseren, boetseer workshop, groeps workshop, workshop groep, klei beeldje, creatieve workshop, cadeaubon, jubileumcadeau, afscheidscadeau, cadeau, inspiratie vinden, object kopen, ornament kopen, inspiratie, kunst expositie, beeldentuin, atelier, tuin, galerie, schilderijen, brons, bronzen beeld, opdracht, cadeau, kunst, beelden maker, expositie beelden, exposeren beelden, verkoop beelden, beelden klei, was, keramiek, steen en brons, stenen en bronzen beelden, tuinbeelden, portret beeld, portret in brons, beeld in brons, beeld te koop, naakt in was of klei, naakten in was of klei, dier in was of klei, dieren in was of klei, beelden in brons, opdracht beeld maken, organisch beeld, figuratief beeld, abstract beeld, expressief beeld, boetseercursus Apeldoorn, cursus boetseren Apeldoorn, speksteen workshop Apeldoorn, boetseer workshop Apeldoorn, creatieve workshop Apeldoorn, workshop speksteen Apeldoorn, workshop boetseren Apeldoorn, modelleren, klei, was, cursus boetseren Midden Nederland, cursus boetseren Veluwe, cursus boetseren Vaassen, Epe, Heerde, Hattem, Deventer, Zutphen, Zwolle, Hoenderloo, 't Harde, Ermelo, Putten, Barneveld, Ede, Wageningen, Veenendaal, Eerbeek, Dieren, Arnhem, Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen, cursus boetseren Gelderland, Nederland