terug naar-return to indexpagina of/or menu

STENEN BEELDEN - STONE SCULPTURES

Mijn stenen beelden zijn van verschillende steensoorten gemaakt. Ik vind het leuk om te werken en ervaring op te doen met verschillende steensoorten en te kijken wat ik er wel en niet mee kan. Grotendeels werk ik met de hand, ik gebruik weinig machines bij het maken van een stenen beeld, dit maakt ze natuurlijker en meer levendig. In de zachtere stenen is het vormgeven heel makkelijk en kan ik gedetailleerder werken, naarmate de stenen harder zijn, wordt de detaillering beperkter en blijven de grote vormen over.

Het vormgeven en de expressie worden bepaald door het materiaal, door dit naar voren te brengen gaan ze spreken. Afhankelijk van de vorm van de steen ontstaat de vormgeving van het beeld. Ze moeten omhoog komen, maar tegelijkertijd stevig staan. Contrasten zijn altijd aanwezig en geven expressie aan het beeld o.a. door het holle en het bolle, licht en schaduw, lijnen en vlakken, het spel van vormen, ruimte en niet ruimte.
Daarbij kijk ik in mijn beelden steeds naar harmonie en evenwicht en wil deze in het beeld realiseren.

De gedachte achter het maken van diverse stenen beelden van de laatste 10 jaar, speelt de betekenis van de aarde en de waarde van de natuur een rol. De verandering van het klimaat, dwingt tot nadenken over de aarde en de natuur en hoe wij daarmee omgaan. Voor mijzelf wil ik vrijheid van expressie naar keuze van onderwerp en afhankelijk van materiaal soort om figuratief en/of abstract te werken, alles om tot uitdrukking te brengen waar het om gaat.

Tot dusver heb ik beelden en beeldjes gemaakt in zachte steen zoals in diverse speksteensoorten, albasten en serpentijnen. In middelharde steen zoals witte Franse kalksteen en in diverse marmers. In een paar hardstenen zoals donkergrijze Belgisch hardsteen, groene dolomiet, in een blauwe granietmarmer Azul de Macauba.
De meeste spekstenen beeldjes heb ik vaak gemaakt om als voorbeelden in mijn speksteen workshops te gebruiken. Van de andere stenen beelden zijn de meeste te koop, echter een aantal nog niet. Omdat ik van een aantal nog afstand moet nemen na het maken. Bij een aantal andere stenen beelden heeft het weer ze te veel aangetast om nog verkoopbaar te zijn. Die blijven hier in de beeldentuin staan.

Het zijn allemaal geheel unieke stenen beelden, uitgevoerd in verschillende soorten steen. U vindt meer informatie over de steensoorten op de pagina geologie
Tot dusver heb ik in steen alleen kleiner werk gemaakt. Vanuit de gedachte dat je wat je in het klein kan maken ook in het groot kan maken. Omdat ik niet de middelen heb om heel groot te werken en dat te exposeren, hou ik het klein en kan ik de meeste beelden zelf vervoeren en exposeren.

Wilt u meer info of overleg of heeft u belangstelling voo een beeld of het geven van een opdracht van een beeld in steen van bijv. een portret of borstbeeld, een hele figuur, een geliefd dier, een object, een abstract of een relief dan kunt u mij bereiken via mijn contactpagina.

My completely original made stone sculptures are on this page. It are alle unique stone sculptures, made in several sorts of stone. You find more about the different stones on the page about geology. Buying a bronze sculpture or giving an assignment or getting info about these, is possible via my contactpage.

Klik de foto aan voor vergroting en info over het beeld/Click image to enlarge and get the information about the sculpture

 
 
 
 
 
 
 
 
Azul
 
Clouds
 
 
 
Stonesong
 
 
Flame
 
riviersteen - riverstone
 
Wave
 
the Dreamer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  reclining horse
dreamspirit in soapstone
  Andaluz-salamander, cactus, pregnant woman  
birdangelwoman in stone
 
 
 
 
 
 
white rave
 
Owlchicken
 
 

Aankopen/opdrachten volgens Leveringsvoorwaarden en Uittreksel Auteurswet 1912 B.K. Uitgave Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars. Ged. Arr. Rechtbank-Amsterdam, 1983. Leveringsvoorwaarden. Op mijn producten en diensten geldt eigendomsvoorbehoud en pandrecht.
Klik de hiernavolgende link voor de pagina met het hele document (linkje onderaan): Contact

Like Barb's Beeldentuin op https://www.facebook.com/Barbs-Beeldentuin-Atelier-261706787298842/?pnref=lhc

terug naar-return to indexpagina of/or menu

stenen beeld zoeken, steen beeld, stenen beeld, steen beeld kopen, beeld te koop, kopen beeld, stenen beeld kopen, stenen object kopen, stenen figuur kopen, stenen naakt kopen, stenen dier kopen, stenen ornament kopen, stenen reliëf kopen, stenen portret kopen, abstract stenen beeld, surrealistisch beeld, organisch beeld, speksteen workshop, boetseer workshop, opdracht beeld, maken opdracht beeld, Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie, beeldhouwster Barbara Pijnappel, www.barbsgallery.com, bronzen beeld kopen, beeld maken, beeld boetseren, speksteen beeld, klei beeld, moderne kunst, tuinbeeld kopen, naaktbeeld kopen, dierenbeeld kopen, fantasiebeeld kopen, kunst kopen, beeld in tuin, open tuin, open middag tuin, beeld binnen, beeld buiten, speksteen bewerken, workshop speksteen bewerken, workshop speksteen, workshop boetseren, groeps workshop, workshop groep, klei beeldje, creatieve workshop, steen, steen bewerken, stenen, stenen beeld, dagje uit, evenement, vrijgezellen dag, vriendinnen dag, spirituele workshop, personeelsuitje, bedrijfsuitje, personeelsfeest, bedrijfsfeest, jubileumcadeau, afscheidscadeau, cadeau, feestje, inspirerende workshop, creatieve workshop, inspiratie, kunst expositie, beeldentuin, atelier, tuin, galerie, brons, bronzen beeld, opdracht, cadeaubon, cadeau, kunst, beelden maker, tuinbeeld, familiereŁnie, reŁnie, expositie beelden, expositie beelden, verkoop beelden , maken beeld, beelden steen en brons, stenen en bronzen beelden, tuinbeelden, portret beeld, portret in brons, portret in steen, beeld in brons, beeld in steen, beeld te koop, naakt in brons, naakten in brons, dier in brons, dieren in brons, beelden in brons, beelden in steen, opdracht beeld maken, geologie steen, beeld natuur, speksteen workshop Apeldoorn, boetseer workshop Apeldoorn, creatieve workshop Apeldoorn, workshop speksteen Apeldoorn, workshop boetseren Apeldoorn, modelleren, klei, was, workshop personeelsvereniging, bedrijfsuitje, personeelsdag, verjaardag, workshop Midden Nederland, workshop Apeldoorn, workshop Veluwe, workshop Gelderland, Vaassen, Epe, Heerde, Hattem, Zwolle, Hoenderloo, 't Harde, Ermelo, Putten, Barneveld, Ede, Wageningen, Veenendaal, Eerbeek, Dieren, Arnhem, Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen, Gelderland