STENEN BEELDEN - STONE SCULPTURES

Mijn stenen beelden zijn van verschillende steensoorten gemaakt. Het mooie van werken met steen is om het proces met de steen aan te gaan. Dit heb ik gedaan met verschillende steensoorten, van zacht (speksteen - Braziliaanse groene met strepen + stippels + bruine, Mexicaanse groene, Chinese groene + roze + zwartwitte)(zie ook pagina speksteen workshop), tot en met heel hard (graniet) en van alles er tussen in zoals witte + champagne albast, seleniet, franse kalksteen, diverse marmers - Italiaanse ordinario + statuario - Griekse sterk gelaagde rode Parnon - Portugese roze marmer - Braziliaans granietmarmer Azul de Macaubas, serpentijnsoorten + springstone, belgische hardsteen, Volvic, onyx, Dolomiet, diabaas, graniet.

Klik de foto aan voor vergroting en info over het beeld - Click the image to enlarge and get the information about the sculpture

BLAD & BLOEM BEELDEN - FLOWER & LEAF SCULPTURES

          

                                                          

My original stone sculptures are on this page. It are alle unique stone sculptures, made in several sorts of stone. I like working in several varieties of stone and to see what I can do with it. Most of the time I work with hand tools, but sometimes with small machines. Working by hand gives them a more natural and vivid look. You find more about the different stones on the page about geology. Buying a bronze or stone sculpture or giving an assignment or getting info about these, is possible via my contactpage.

                        

Het zijn allemaal unieke stenen beelden, uitgevoerd in verschillende soorten steen. U vindt meer informatie over de steensoorten op de pagina geologie

marmer                                  

Grotendeels werk ik met de hand, ik gebruik weinig machines bij het maken van een stenen beeld, dit maakt ze natuurlijker en meer levendig. In de zachtere stenen is het vormgeven heel makkelijk en kan ik gedetailleerder werken, naarmate de stenen harder zijn, wordt de detaillering beperkter en blijven de grote vormen over. De beelden ontstaan zo in een langzaam proces.
Sommige worden figuratief en herkenbaar, andere ontstaan naar aanleiding van de vorm en kleur van de steen en worden abstract-intuïtief.

ABSTRACTEN - ABSTRACTS

                                                                 

 

 

                                            

Inspiratie vind ik vaak in vormen in de natuur + haar elementen, in dieren, in abstracte vormen in het materiaal zelf, in de vormen van het menselijk lichaam. De natuur is een grote inspiratie bron. De beelden zijn tijdloos. Met mijn stenen beelden wil ik graag het mooie van het materiaal laten zien en verbeeld ik verschillende onderwerpen. Hieronder heb ik gepoogd groeperingen aan te brengen.

                                                                 

                                        

                   

NATUURELEMENTEN - NATURAL ELEMENTS

 

 

                            

Het vormgeven en de expressie worden de ene keer bepaald door het materiaal en de andere keer door het onderwerp, door dit naar voren te brengen gaan ze spreken. Afhankelijk van de vorm van de steen ontstaat de vormgeving van het beeld. Het beeld zit er al in, de kunst is het eruit te halen. Ze moeten omhoog komen, maar tegelijkertijd stevig staan.

                                                 

 

 

                                

Veel van mijn spekstenen beeldjes heb ik gemaakt om als voorbeelden in mijn speksteen workshops te gebruiken. Ze zijn o.a. te zien op deze pagina en van de speksteen workshop. Het zijn kleine beeldjes en soms mini.

                                              

Contrasten zijn altijd aanwezig en geven expressie aan het beeld o.a. door het holle en het bolle, licht en schaduw, lijnen, vlakken en structuren. Daarbij kijk ik in mijn beelden steeds naar harmonie en evenwicht en wil deze in het beeld realiseren. Ze moeten omhoog komen, maar tegelijkertijd stevig staan. Ze kunnen een contrast in idee en materiaal hebben bijv. de veer, die door het materiaal heel zwaar is, maar toch lichtheid heeft door de materiaal bewerking en vormgeving.

VEREN & VOGELS & VLIEGBEESTJES - FEATHERS & BIRDS & FLYING ANIMALS

                                          

 

  

 

                                      

 

                                                      

 

      white rave                                                                             

Het is belangrijk om het verstilde moment te pakken en te ervaren. Vaak heb ik geprobeerd het beeld als het ware een stukje levenskracht mee te geven. Het plezier van het maken speelt altijd een grote rol in mijn leven. Behalve dit vind ik het belangrijk om mezelf en het werk steeds te blijven beschouwen en ontwikkelen in de loop van de tijd. Gaandeweg probeer ik de inhoud verder te verdiepen, ook in andere materialen en technieken. Hierin zit vaak een verloop bijv. dat ik eerst een bepaald onderwerp heb getekend, erna het heb geschilderd, daarna heb ik het in klei als beeldje uitgevoerd en daarna nogmaals als beeldje in was en vervolgens in brons gegoten of in steen gemaakt. Kijk voor de verschillende ontwikkelingen hiervan ook bij mijn pagina's schilderijen en tekeningen , bronzen beelden en kleibeelden.

MENSFIGUREN & NAAKTEN - HUMAN FIGURES & NUDES

                           

 

 

                                     

dreamspirit in stone                 

                                              

Ik werk vaak klein, want dit blijft makkelijker zelf te vervoeren en te exposeren. Soms heb ik beelden toch groter uitgevoerd, meestal in brons, dit was fysiek wel een uitdaging, omdat ik in 1984 een zware rugoperatie heb ondergaan. Tot dusver heb ik in steen vrijwel alleen kleiner werk gemaakt, het beeld van de Veer is tot dusver mijn grootste stenen beeld. Echter dat je wat je in het klein kan maken kan ik ook in het groot maken..... In opdracht ben ik daartoe bereid,

STEENGEEST BEELDJES - STONE SPIRITS

       dreamspirit in stone       

DIEREN - ANIMALS

 

 

 

                                      franse kalksteen Euville      serpentijnsteen

 

                    

 

                                      franse kalksteen Euville                       

Bezoek op afspraak/Visit on appointment + bezoek op open middagen/visit on open afternoons.
OPEN MIDDAGEN 2020 bij BARB's BEELDENTUIN - ATELIER zijn op 16 + 17 mei, beide dagen van 11 - 17 uur. ©  Deze dagen kunnen helaas niet doorgaan wegens de regeringsmaatregelen m.b.t. het corona virus tot 1 juni 2020. De Corona virus maatregelen:Voor de actuele maatregelen check de site van https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden
Hopelijk zijn er spoedig nieuwe data in te plannen voor de open middagen.
Voor het overige kunt u altijd informatie opvragen over de workshops en de beelden. Nieuwe data voor de workshops met open inschrijving staan al op de pagina's van deze workshops.


U kunt kijken naar bronzen en stenen beelden in de tuin. Er is informatie verkrijgbaar over de workshops speksteen bewerken en workshops boetseren met zelf hardende Plusklei + de groepsworkshops. Gedurende het hele jaar worden groepsworkshops gegeven en workshops met open inschrijving op een bepaald aantal zaterdagmiddagen, klik de verschillende linkjes voor alle informatie en data. Verder op deze website staat ook veel informatie, klik menu voor keuze. Met een groep een workshop inplannen op een eigen datum is natuurlijk ook mogelijk. Bij goed weer is Barbara doorlopend aan een beeld bezig, er kan iets gedemonstreerd worden en u kunt nadere uitleg vragen.
© 

Wilt u meer info of overleg of heeft u belangstelling voor het geven van een opdracht van een beeld in steen of brons bijv. een portret of borstbeeld, een hele figuur, een geliefd dier of een relief dan kunt u mij bereiken via mijn contactpagina.

Aankopen/opdrachten volgens Leveringsvoorwaarden en Uittreksel Auteurswet 1912 B.K. Uitgave Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars.
Ged. Arr. Rechtbank-Amsterdam, 1983. Leveringsvoorwaarden. Op mijn producten en diensten geldt eigendomsvoorbehoud en pandrecht.
Klik de hiernavolgende link voor de pagina met het hele document (linkje onderaan): Contact

Like Barb's Beeldentuin op https://www.facebook.com/Barbs-Beeldentuin-Atelier-261706787298842/?pnref=lhc

terug naar-return to indexpagina of/or menu

stenen beeld kopen, steen beeld, stenen beeld, beeld steen kopen, beeld te koop, kopen beeld, stenen beelden kopen, stenen object kopen, stenen figuur kopen, stenen naakt kopen, stenen dier kopen, naaktbeeld, dierenbeeld, fantasiebeeld, organisch beeld, naaktbeeld kopen, dierenbeeld kopen, fantasiebeeld kopen, abstract beeld kopen, stenen ornament kopen, stenen reliŽf kopen, stenen portret kopen, abstract stenen beeld, surrealistisch beeld, organisch beeld, nude sculpture, animal sculpture, fantasy sculpture, organic sculpture, surrealistic sculpture, stone sculpture, bronze sculpture, assignment stone sculpture, stone nude, stone animal, stone angel, stone spirit, spiritual sculpture, surrealistic bronzespeksteen workshop, boetseer workshop, opdracht beeld, maken opdracht beeld, Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie, beeldhouwster Barbara Pijnappel, bronzen beeld kopen, beeld maken, beeld boetseren, speksteen beeld, klei beeld, moderne kunst, modern art, art in the garden, tuinbeeld kopen, naaktbeeld kopen, dierenbeeld kopen, fantasiebeeld kopen, kunst kopen, beeld in tuin, open tuin, open middag tuin, beeld binnen, beeld buiten, speksteen bewerken, workshop speksteen bewerken, workshop speksteen, workshop boetseren, groeps workshop, workshop groep, klei beeldje, creatieve workshop, steen, steen bewerken, stenen, stenen beeld, dagje uit, evenement, vrijgezellen dag, vriendinnen dag, spirituele workshop, personeelsuitje, bedrijfsuitje, personeelsfeest, bedrijfsfeest, jubileumcadeau, afscheidscadeau, cadeau, feestje, inspirerende workshop, creatieve workshop, inspiratie, kunst expositie, beeldentuin, atelier, tuin, galerie, brons, bronzen beeld, opdracht, cadeaubon, cadeau, kunst, beelden maker, tuinbeeld, familiereŁnie, reŁnie, expositie beelden, expositie beelden, verkoop beelden , maken beeld, beelden steen en brons, stenen en bronzen beelden, tuinbeelden, portret beeld, portret in brons, portret in steen, beeld in brons, beeld in steen, beeld te koop, naakt in brons, naakten in brons, dier in brons, dieren in brons, beelden in brons, beelden in steen, opdracht beeld maken, geologie steen, beeld natuur, speksteen workshop Apeldoorn, boetseer workshop Apeldoorn, creatieve workshop Apeldoorn, workshop speksteen Apeldoorn, workshop boetseren Apeldoorn, modelleren, klei, was, workshop personeelsvereniging, bedrijfsuitje, personeelsdag, verjaardag, workshop Midden Nederland, workshop Apeldoorn, workshop Veluwe, workshop Gelderland, Vaassen, Epe, Heerde, Hattem, Zwolle, Hoenderloo, 't Harde, Ermelo, Putten, Barneveld, Ede, Wageningen, Veenendaal, Eerbeek, Dieren, Arnhem, Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen, Gelderland