WINTER CURSUS BOETSEREN met KLEI  in GIGANT cursuscentrum

 

Cool beeldje bouwen met klei: kneden, drukken, rollen, plakken en smeren met de
klei om vormen en structuren te maken in jouw eigen unieke beeldje.

 

De geheimen van het boetseren van een beeld met klei kunt u komen ontraadselen bij de boetseercursus op vrijdagochtend in Gigant. De kleibeelden worden gestookt in de grote ovens in Gigant.

U kunt zich bij mij opgeven voor de Winter cursus in GIGANT: start cursus op 13 januari t/m 31 maart 2023 (niet in de Voorjaarsvak. op 3 maart). In schoolvakanties is er geen les.

Inschrijving, deelname en informatie wordt geregeld door mij, klik de link voor Contact

 

EEN BEELD ZEGT MEER ALS 1000 WOORDEN

Creatief met klei! Maak je eigen unieke beeld bij deze cursus boetseren in Gigant met chamotte klei.
Bij werken met chamotte klei kun je ervaring opdoen met het maken van een beeld. Later kan het gebakken worden in de keramiek oven. 

Bij het maken van een kleibeeldje werk je met opbouwen – je bouwt van binnen naar buiten, bij een stenen beeld werk je met weghalen – dan werk je van buiten naar binnen.  Het fijne van werken met klei is dat, wat je heb aangebracht, dat kun je ook weer weghalen.

Van te voren en tijdens de lessen krijg je tekst en uitleg en worden technieken gedemonstreerd hoe te werken met het materiaal en gereedschap en hoe je het beeldje op kunt bouwen en uit kunt werken.

Tijdens de cursus wordt je geholpen om jouw beeldje zo goed en mooi mogelijk te maken en om keuzes te maken in het maakproces. De deelnemers doorlopen het hele proces van boetseren en opbouwen van een beeldje en krijgen iets mee over de ruimtelijke vormgeving. Het plezier van het maken staat voorop. Iedereen kan meedoen, vanaf 13 jaar. Geen ervaring is geen bezwaar.
Om echt enthousiast te worden voor het maken van een beeldje in klei of was, moet je het gewoon doen en het proces meemaken. Als je beeldje klaar is kun je deze ook nog beschilderen met engobes en pigmenten. Hierna moet het voor de 1e keer gebakken worden, de biscuitstook. Daarna kun je het glazuren, met matte of hoogglansglazuur, dit is de 2de stook of glazuurstook.

WINTER CURSUS BOETSEREN in GIGANT in 2023:

Les lokatie: Gigant, Lokaal 2.03 (het keramieklokaal), Nieuwstraat 377, 7311 BR Apeldoorn
Tijdstippen: Op vrijdagochtend van 9.30 – 12.00 uur.

Cursuskosten
Winter cursus kosten: 11 lessen € 235, - Inclusief btw, koffie en thee. Het is ook mogelijk gespreid te betalen, e.e.a. in overleg. 

Mocht het gebeuren dat wegens corona regels er lesuitval ontstaat, dan worden deze lessen op een later tijdstip ingehaald. Alles schuift dan op zonder extra kosten.
Kosten materialen, deze worden aan het eind van de cursus gefactureerd. Hieronder vallen kosten voor de boetseermaterialen en dragers, stookkosten, engobes, pigmenten en glazuren.

Kortingsregelingen: De cursus is ook toegankelijk voor CJP’ers, Stadspashouders, 65+ pas, minimum inkomen, St. Leergeld (graag overleggen). Er kan slechts gebruik gemaakt worden van 1 van de genoemde kortingsregelingen.

 

Mee te nemen materialen: dit wordt doorgegeven bij het informatie document dat je krijgt bij opgave.

Deelnemers: In een lopende boetseercursus kunt u instappen als het niet vol is. Minimumleeftijd is 13 jaar.

Inspiratie + Werkwijze:
Tijdens de cursus laat ik zien hoe je vorm gaat geven aan je beeldje, ik help je met het maken en ontwikkelen van je beeld en ik laat het werken met klei zien en hoe je met het maken van je vormen bezig kunt.
TIP 1: Als je geen ervaring hebt met boetseren, is het verstandig om van te voren te bedenken wat je wilt maken en er foto's van te maken of plaatjes bij te zoeken of zelf tekeningen te maken. Voorbeelden voor ideeën om te boetseren in klei of was zijn bijv.: een figuur, een dier, een ornament, een eigen ontwerp of een portret.

Tip 2: Kijk op mijn pagina Keramiek en Klei voor meer inspiratie ideeën.

Werkwijzen: Je kunt op verschillende manieren werken, abstract of figuratief, gestileerd, expressief en nog vele andere manieren.

Aanmelden: Van te voren opgeven en voor meer info en/of overleg neem contact op via de CONTACT pagina. 

 

Hieronder voorbeelden van keramische beelden, die uitgehold zijn, gekleurd en geglazuurd. 3x Vogelbroedpotten, 1 Boomvaas, 1 Bloempotje met deksel.

Aansprakelijkheid: Door deel te nemen aan de cursus is iedere deelnemer zelf aansprakelijk en verantwoordelijk voor het oplopen van schade en/of letsel aan eigen persoon of eigendommen en het doen toekomen van schade en/of letsel aan andere personen of eigendommen.

Deelnemersvoorwaarden: Bij deelname aan mijn workshops en cursus gelden Deelnamevoorwaarden.
Klik op de link voor inzage in de Deelnamevoorwaarden. Bij deelname aan de cursus krijgt u deze toegezonden.

U kunt altijd informatie vragen over de workshops, cursus en de beelden en kijken op de betreffende pagina's. Contact

 

Barbs Beeldentuin-Atelier neemt deel aan de OPEN ATELIERROUTE van NOORD OOST VELUWE STICHTING   op 7 & 8 oktober 2023 van 11 – 18 uur.  Met info over workshops speksteen + boetseren & cursus boetseren in Gigant. Eigen datum inplannen met een groep is ook mogelijk. Tijdens de open middag staan er bronzen +stenen beelden en keramisch werk in de tuin +  in het atelier. Er zijn veel bloeiers in de tuin, die is gemaakt voor kleine diertjes, insecten, bijen en vlinders. Alvast rondkijken kan op deze website.

 

Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie kunt u bezoeken op afspraak. Gesloten in juli 2023.

De Fluitersweg is een kleine zijstraat van de Oude Zwolseweg, deze is deel van de Cannenburgh route.

 

Aankopen/opdrachten volgens Leveringsvoorwaarden voor Kunstwerken en Uittreksel Auteurswet 1912 B.K.

Uitgave: Stichting Beroeps Organisatie Kunstenaars© (BOK), ged. Arrondissementsrechtbank Leeuwarden, 2012.

Klik de link voor inzage https://www.barbsgallery.com/leveringsvoorwaarden.

Deze website is gemaakt door Barbara Pijnappel.
Op mijn producten en diensten, teksten & afbeeldingen geldt copyright, eigendomsvoorbehoud en pandrecht ©.

 

Locatie Gigant

cursus boetseren met klei en was, boetseercursus, beeld boetseren, kleibeeld, klei beeld, kleibeeldje, cursus kleien, keramisch beeld, keramiek beeld maken, wassen beeld, was boetseren, wassen beeldje, met was boetseren, cursus boetseren in Gigant in Apeldoorn, beeld boetseren Veluwe, boetseren Stedendriehoek Apeldoorn Deventer Zutphen, beeld maken, beeldje maken, wassen beeld maken, beeld boetseren, wassen beeldje, klei modelleren, was modelleren, wasfiguur modelleren, wasfiguur maken, klei en was vormgeven, creatieve cursus, creatief, inspiratie, vrouwen figuur boetseren, dier boetseren, ornament boetseren, object boetseren, sculptuur boetseren, sculptuur maken, bronzen beeld maken, beeld maken, bronzen tuinbeeld kopen, keramiek cursus, naaktbeeld kopen, dierenbeeld kopen, fantasiebeeld kopen, beeld kopen, kunst kopen, klei en was opdracht, beeld kopen Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie, design, vormgeving, vorm, vormen, structuur, structuren, lijn, lijnen, licht en donker, hol en bol, ruimtelijke vormgeving, leren klei en was, cultureel onderwijs, onderwijs handvaardigheid, onderwijs boetseren, kunst onderwijs, kunst educatie, cultuur educatie, praktijkles, leren boetseren, leren vormgeving zien, leren kunst, leren cultuur, fantasie, visie leren, fantasiebeeld, figuratief, abstract, organisch, surrealistisch, stilistisch, beeldend kunstenares, beeldhouwer, beeldhouwster Barbara Pijnappel, barbsgallery.com, beeld in tuin, beeld binnen, beeld buiten, speksteen workshop, speksteen bewerken, workshop speksteen bewerken, workshop speksteen, workshop boetseren, boetseer workshop, groeps workshop, workshop groep, klei beeldje, creatieve workshop, cadeaubon, jubileumcadeau, afscheidscadeau, cadeau, inspiratie vinden, object kopen, ornament kopen, inspiratie, kunst expositie, beeldentuin, atelier, tuin, galerie, schilderijen, brons, bronzen beeld, opdracht, cadeau, kunst, beelden maker, expositie beelden, exposeren beelden, verkoop beelden, beelden klei, was, keramiek, steen en brons, stenen en bronzen beelden, tuinbeelden, portret beeld, portret in brons, beeld in brons, beeld te koop, naakt in was of klei, naakten in was of klei, dier in was of klei, dieren in was of klei, beelden in brons, opdracht beeld maken, organisch beeld, figuratief beeld, abstract beeld, expressief beeld, boetseercursus Apeldoorn, cursus boetseren Apeldoorn, speksteen workshop Apeldoorn, boetseer workshop Apeldoorn, creatieve workshop Apeldoorn, workshop speksteen Apeldoorn, workshop boetseren Apeldoorn, modelleren, klei, was, cursus boetseren Midden Nederland, cursus boetseren Veluwe, cursus boetseren Vaassen, Epe, Heerde, Hattem, Deventer, Zutphen, Zwolle, Hoenderloo, 't Harde, Ermelo, Putten, Barneveld, Ede, Wageningen, Veenendaal, Eerbeek, Dieren, Arnhem, Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen, cursus boetseren Gelderland, Nederland